Flashing Lights

Zene | Hírek | Ajánlók | Egyszerűen

A$AP Ferg - Always Strive and Prosper

2016. május 03. 21:00 - kisnemecsek

Nagy várakozással álltam neki hallgatni az új Ferg albumot. Egyrészt a korábbi Trap Lord című lemez miatt. Másrészt Ferg "mobtársa", A$AP Rocky a harmadik albumával egészen forradalmi dolgot művelt, feszegetve a hip-hop kereteit. Ezt vártam az új Ferg kiadványtól is.

Sajnos teljesen hiába. A tracklisten 18 szám van ugyan, de valójában csak 12-13 dal van a lemezen, a többi lazás gettó rádiójáték. A témaválasztás a számok többségében továbbra is az aranyfogak, kurvák, uzik és drogok körül forog.

A korábbi irónia sokkal kevésbé van jelen, így a középosztálybeli fehér hallgatónak igen nehéz dolga van. Már Hungry Ham-mel ránkszakad a fájó felismerés, és az Uzi Gang-gel csak fokozódik az érzés, hogy ami 2013-ban még kicsit is szerethető és swag volt, az mennyire lerágott csont lett mára. 

A Strive a maga elektrohouse vonalával a legkevésbé való a lemezre. Még ha potenciális rádiósláger is, inkább képzelném el egy Guetta vagy Garrix lemezen. Ferg autotune-ozott hangja pedig nagyon elkeserítően hangzik.

Az ötödik számig kellett várni, hogy végre élvezetes zenét halhassunk. A Psycho az oldschool hip-hop alapjával az egyik legjobban működő dal a lemezen. A Let it bang nagyon cloud, feltűnik Schoolboy, ez is egy jobb pontja a kiadványnak.

A New Level már fél éve fent van a neten, van hozzá aranyfogas, húzódzkodós klipp, iparos trap-rap munka. A címével ellentétben semmilyen new level-ről nincs szó az egész albumon.

A Yammi Gang engem végig rettenetesen irritált, de meg kell jegyezni: amit a producerek az egész albumon az alapokkal, beatekkel csináltak, az nagyon-nagyon profi.

A középszerű Swipe Life-ra nem érdemes időt pazarolni viszont Beatiful People egészen hangulatos, zongoraalapú klasszik szám.

A World is Mine-on Ferg kisujjból hozza amit megszoktunk tőle, viszont az ezt követő I Love U Chris Brown-ostúl az album legvállalhatatlanabb és hallgathatatlanabb darabja, kurvára lehangoló.

De hogy ne csak lesajnáljuk az Always Strive and Prosper-t, a Grandma és a Let You Go számokat, a lemez legjobbjait bizonyos hangulataimban biztos be fogom tenni még a jövőben.

Hiába a jó momentumok, hiába a három-négy jó szám, a lemezen ez nem segít. A$AP Ferg a Trap Lord óta nem haladt előre szemernyit sem, az ötletek hiányát pedig izzadságszagú, unalmas számokkal pótolta.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://theflashinglights.blog.hu/api/trackback/id/tr628683962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása