Flashing Lights

Zene | Hírek | Ajánlók | Egyszerűen

Szétszedte a Cloud 9+ a LEN-t

2016. május 06. 13:57 - Mesos

Az igazság az, hogy már régóta tervezem, hogy a Budapest Park megnyitójáról fogok beszámolni, hiszen egy jelentős koncerthelyszín nyitóhétvégéjéről beszélhetünk, mármint hazai viszonylatban. A helyzet az, hogy talán a sors keze, hogy az elmúlt egy hétben viszont nem ez volt a legnagyobb koncertélmény, ami ért.

A Budapest Park nyitóhétvégéjét Szabó Balázsék indították, de talán a hazai oldalról a Brains nagyobb közönséget vonzott. A szombati nap előzenekara, a Little Big (RU) pedig nagyon jól megalapozta a hangulatot. Az orosz együttes annyira nagy hangulatot teremtett egészen konkrétan, hogy róluk mindenképp egy külön cikkben számolunk be. A Brains ezekután nem tudta hozni sajnos a szokásos formáját, elég gyengére sikerült a Parkos koncert. Ez talán annak köszönhető, hogy mindösszesen egy olyan új számmal kedveskedtek, amely a Brains közönségének egy részének nem igazán befogadható. Persze, azt is fontos megjegyezni, hogy talán már túl rég óta várta a budapesti közönség a koncertet. A Scooter koncertről pedig majd megint később részletesen.

Most csütörtökön viszont a Lágymányosi Eötvös Napokon lépett fel a Cloud 9+, amely egyszerűen annyira magával ragadó volt, hogy a közönség azt érezhette, hogy a koncert csak percekig tartott. Habár a szervezők részéről nem volt a legjobb választás, hogy egy ekkora előadót 19:30-ra tegyen (később pedig kisebb létszámú koncertek következtek), az igazi Cloud 9+ fanatikusokat ez nem érdekelte, és csaptak egy óriási bulit.

Alapvetően ez az az együttes, amely különleges zenét játszik, egy kicsit sajátos stílusban. Az elektronikus-thrash-metálos elemeket nagyon jól ötvözik egybe, és ebből tényleg egy teljesen új zenei irányzat jön létre. A zenekarban jelentős szerepet játszik az ének mellett a rap is, bár ez Skinny Boy bandától való távozása óta jelentősen megváltozott. Rengeteg számból ugyanis egyszerűen hiányzik a nyelvpörgetős, pulzuspumpáló rap, amit sajnos Szivák Zsolt nem tud olyan jól pótolni. Pár számban viszont sokkal jobban illik az a stílus, ahogy ő maga rappel.

Persze nem is ez a lényeg. Ha szavakkal kéne leírni a koncert valahogy így sikerült: óriási hangulat, rengeteg rajongó, még több ugrálás, hangosan zengő éneklés és rengeteg izzadtság. Egy olyan koncertet sikerült a zenekarnak összerakni, amibe minden volt: eredeti szám, feldolgozás, tombolás, lassú rész, lights off, pogó, énekes a közönségben. Ez utóbbi kettő pedig összetartozik, ugyanis, amikor kialakult a pogó, a security körülbelül 1 percen belül ott is teremt, de megelőzve azt, hogy a security erőszakosan közbelépjen - Zsolt a közönségebe ugorva rohant oda, hogy ott is feldobja a hangulatot és egy pillanatra se essen a koncert színvonala.

Összességében tehát köszönet a többi rajongó nevében is, mind a Cloud 9+-nak, mind az ELTE karok HÖK-jeinek, ezért a nagyszerű koncertért. Megint csak egy remek koncertet adtak a srácok minimális örültséggel, ami kell is egy remek koncerthez.

komment
Címkék: itthon

A bejegyzés trackback címe:

https://theflashinglights.blog.hu/api/trackback/id/tr658691424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása